Bittorrentről letöltött filmet adott le a tévé

Vágólapra másolva!
Egy fehérorosz tévéállomás A bombák földjén (Hurt Locker) című film illegálisan letöltött kópiáját sugározta a múlt héten. Erre azért derült fény, mert a film záróképsorai előtt egy ismert orosz Bittorrent-letöltőoldal nevét olvasta be egy hang - adta hírül a TorrentFreak.
Vágólapra másolva!

A fehérorosz nemzeti televízióban a múlt héten került adásba A bombák földjén című amerikai film, amelyet tavaly több kategóriában is Oscar-díjjal jutalmaztak. A letöltések világával foglalkozó blog szerint az éterben sugárzott film utolsó jeleneteiben egy női hang egy olyan szöveget olvasott be, amely szerint az adott kópiát az Interfilm.ru számára készítették.

Ez utóbbi egy ismert orosz letöltőoldal, amely a Bittorrent technológiát használja, és többek közt filmek illegális kópiái is elérhetőek rajta. Ezek kiszivárogtatói gyakran valamilyen saját azonosítóval is ellátják a kalózpéldányokat, ilyen célt szolgál az a hang is, amely egy jelenet közben olvassa be azt, hogy az adott filmet honnan töltötték le.

A fehérorosz nemzeti televízióban levetített film valószínűleg ugyancsak illegális torrentoldalról származott, bár a csatorna szóvivője szerint minden sugárzásához szükséges jogot megvásároltak az amerikai film közvetítéséhez. Fogalmazása szerint a torrentoldalt említő hang "technikai hiba" miatt került adásba.

A bombák földjén című film első példányai még 2009 januárjában, a hivatalos DVD-premier előtt szivárogtak ki a világhálóra, ahonnan több millióan töltötték le őket.