Hackerostrom alatt a francia pénzügyminisztérium

Vágólapra másolva!
Számítógépes támadások érték a francia pénzügyminisztérium gépeit tavaly december óta, a támadók főleg a G20-as országcsoport soros francia elnökségével összefüggő dokumentumokat vették célba - erősítette meg hétfőn a tárca illetékese a Paris-Match párizsi hetilap értesülését.
Vágólapra másolva!

A francia magazinnak név nélkül nyilatkozó tisztségviselő elmondása szerint a támadások decemberben kezdődtek, és az előző hétvégén is tartottak. A hackereket a G20-as országokkal kapcsolatos dokumentumok érdekelték, valamint a nemzetközi gazdaságpolitikával foglalkozó iratok.

A minisztérium főtitkára, Dominique Lamiot szerint mintegy száz számítógépet ért támadás, és a tárca emiatt jelentősen megerősítette az informatikai hálózat biztonságát. Francois Baroin tárcavezető közölte, hogy a minisztériumnak vannak nyomai a támadások eredetére vonatkozóan, de azokat nem fedte fel. Patrick Pailloux, az információbiztonsággal foglalkozó francia ügynökség (ANSSI) vezetője szerint az ellopott információk egy részét kínai oldalakra küldték el, de "ez nem mond sokat". Pailloux közlése szerint még soha nem érte ilyen széles körű hackertámadás a francia államot.