Lemondták a kétszázezer fős születésnapi bulit

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál tinilány születésnapi bulijára több mint kétszázezren jelezték részvételüket a Facebookon, miután az erre szolgáló oldalt nem megfelelően állította be.
Vágólapra másolva!

A 16 éves lány élete második születésnapi bulijának meghívóit az egyszerűség kedvéért a Facebookon intézte, ahol egy saját eseményt hozott létre ehhez. Azonban nem zártkörű, hanem nyilvános partiként állította be a meghívás lebonyolítására szolgáló oldalt, amelyen a címét és a telefonszámát is elhelyezte. Ennek hiperlinkjét valaki az ismerősei közül a nyilvánossággal is megosztotta, onnantól kezdve pedig vírusszerű terjedésbe kezdett a hivatkozás a közösségi oldalon.

Bár alapvetően iskolatársait és barátait várta a születésnapra, a facebookos eseményre egy nap alatt már több mint húszezer, néhány napon belül pedig kétszázezer ember jelezte részvételi szándékát. Édesapja nyilatkozatai szerint a lánya korábban éppen attól tartott, hogy senki sem fog eljönni felköszönteni őt, tavaly is csak ketten mentek el a partijára.

Az eseményt a lány szülei végül töröltették a Facebookról, a születésnapi mulatság pedig elmarad, a biztonság kedvéért pedig a meghirdetett időpontban a rendőrség is járőrözni fog a ház közelében. Az AP hírügynökség arról is beszámolt, hogy az ausztrál rendőrség szerint egy 17 éves fiú osztotta meg a linket nyilvánosan, akit telekommunikációs rendszeren keresztül elkövetett zaklatással vádolnak, és áprilisban a bíróság előtt kell beszámolnia cselekedetéről.

Nem ez az első eset, amikor közösségi oldalon meghirdetett esemény hasonló galibát okoz: 2008-ban egy 16 éves melbourne-i fiú a MySpace-en szervezett házibulit, amelynek nyomán az otthonát ötszáz ember lepte el, a tömeget pedig a rendőrségnek kellett feloszlatnia.