Börtönbe került a reklámkijelzőre pornót küldő hacker

Vágólapra másolva!
Másfél évet kell a börtönben töltenie annak az orosz hackernek, aki még tavaly januárban tört be egy reklámügynökség rendszerébe, és egy moszkvai, reklámok lejátszására használt óriásképernyőkön pornófilmet játszott le. A nem mindennapi hackertámadás kisebb dugót okozott az éjszakában.
Vágólapra másolva!

A negyvenéves Igor Blinnikov 2010 január 14-én a Moszkvától több mint ezerkétszáz kilométerre fekvő Novorosszijszkben lévő otthonában lévő számítógépéről hatolt be egy olyan számítógéprendszerbe, amely a reklámkijelzőket vezérel. Ahogy arról az [origo] is beszámolt, a hacker két köztéri óriásképernyőre is pornófilmeket küldött, amelyek nagyjából egy negyedórán át voltak láthatóak az utcákon, ezt követően az üzemeltetők lekapcsolták ezeket.

A hajószerelőként dolgozó férfi a bíróságon elmondta, hogy poénból küldte ki a pornófilmet a hatszor kilenc méteres óriásképernyőkre, azt azonban nem magyarázta el, miként hajtotta végre ezt, mondván "az túlságosan bonyolult lenne elmagyarázni" - számolt be a BBC. Elmondása szerint drogot nem, csupán sört fogyasztott a feltörést végrehajtását megelőzően, a felhasznált videókat, és a célpontként kiválasztott reklámkijelzőket véletlenszerűen választotta ki.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=q80ocrNlDpidiUwC
Ilyen volt a pornó a reklámképernyőkön (a felvételen elhomályosították a pornográf képkockákat)

A brit közszolgálati médium híradása szerint a férfit korábban már négy év közmunkára ítélték azt követően, hogy lebukott, amikor marihuánát akart eladni valakinek, mostani ügye miatt azonban másfél évet kell a rácsok mögött töltenie. Ítéletével kapcsolatban Blinnikov úgy nyilatkozott, kevésbé súlyos büntetésre számított, ezért megfellebbezi a bíróság döntését.