Pornószínészek adatait szivárogtatja ki a PornWikiLeaks

Vágólapra másolva!
Ismert pornószínészek személyes és egészségügyi adatait szivárogtatták ki ismeretlenek egy WikiLeakshez hasonló weboldalon. A felnőttfilmes szereplők korábbi kezeléseit is tartalmazó listát egy amerikai magánklinikáról szerezték meg illegálisan a publikálók.
Vágólapra másolva!

A mintegy tizenötezer egykori és jelenleg is aktív pornószínész adatait tartalmazó lista egy kaliforniai magánklinikáról szivárgott ki - derül ki a Gawker.com pletykablog cikkéből. Az adatokat egy PornWikileaks nevű szájton publikálták, amelynek több tüköroldala is indult, e sorok írásakor azonban csak részletei töltődtek be többszöri próbálkozásra is. Korábban azonban az oldalon elérhetőek voltak a klinikán szexuális úton terjedő betegségek szűrését elvégeztető pornószínészek előadói nevei mellett a többnyire titokban tartott polgári nevei, születési dátumai, illetve vizsgálati eredményei is.

A listán szereplő pornószínészek közül már csak legfeljebb ezerötszáz dolgozik a felnőttfilmek iparában. A Gawker úgy tudja, hogy a lista egy Adult Industry Medical Healthcare Foundation (AIM, A Felnőttfilmes Ipar Egészségügyi Alapítványa) nevű szervezettől szivárgott ki, amelynél a legtöbb Amerikában forgatott pornófilm szereplője szűrővizsgálatot végeztet általában havonta egy alkalommal. Egy hagyományos klinika adatbázisában nem tárolták volna el az adott páciens pornóiparban használt művésznevét. Az AIM klinikát egykori pornószínészek alapították 1998-ban, 2010 decemberében azonban bezárták, mert az illetékes hatóságok felfedezték, hogy megfelelő engedély nélkül működik.

Forrás: [origo]
Ezen az oldalon publikálták a pornószínészek adatait

Azóta az intézményt eladták, és AIM Medical Associates néven újra működik, üzemeltetői pedig úgy nyilatkoztak, hogy a magánklinika bűncselekmény áldozata lett, és vizsgálatot folytatnak az adatlopás miatt.