Lájkolástól és megosztástól függ a Google-dolgozók bónusza

Vágólapra másolva!
A Google közösségi média teljesítményétől tette függővé a dolgozók bónuszainak negyedét a keresőóriás új főnöke, Larry Page - tudta meg a BusinessInsider.
Vágólapra másolva!

Page az egész cégnek elküldött körlevélben fejtette ki, hogy a cég sikere attól függ, hogy közösségibbé tudja-e tenni a szolgáltatásait. Mivel ehhez minden Google alkalmazott erőfeszítése szükséges, ezért a vezető a törekvés sikerétől tette függővé az összes dolgozó 2011-es bónuszának egynegyedét.

Azok az alkalmazottak, akik nem vesznek részt a közösségi szolgáltatások fejlesztésében, teszteléssel és visszajelzések írásával segíthetik a munkát - sugallja Page. "Amikor kiadjuk a termékeket, próbáld ki őket, és biztasd erre a családodat és barátaidat is" - javasolja a levél. A lap által megkérdezett Google-alkalmazottak nem üdvözölték a lépést, zavarónak tartják, hogy új bizonytalansági tényező került a bónuszhoz vezető útra.

A keresőóriás jelenleg a Facebook Like gombjaihoz hasonló funkcióval rendelkező +1 gombokkal próbálja beépíteni a tartalommegosztást a kereső találati oldalába és a különböző weblapokba. Az ötlet kevésbé ambíciózus, mint az e-mailezés és tartalommegosztás átalakítására kitalált, majd hatalmasat bukó Google Wave, ám elképzelhető, hogy sikerrel jár. Aggódnivalójuk azonban még így is marad bőven a Google-alkalmazottaknak, mert a Facebook közben az e-mailezés átalakításán dolgozik.