Csak Windows 7-re adják ki a legújabb Internet Explorert

Vágólapra másolva!
Csak Windows 7-re készíti el a Microsoft legújabb böngészőjét, az Internet Explorer 10-et. Sem a tesztverziók, sem a végleges termék nem fog futni a cég korábbi operációs rendszerén.
Vágólapra másolva!

"A Windows Internet Explorer Platform Preview nem támogat a Windows 7 előtt megjelent operációs rendszereket" - ezzel a felirattal szembesül az, aki a készülő tízes Explorer első kipróbálható verzióját szeretné felrakni Vistát futtató számítógépére. A készülő böngésző a jövőben sem fog elkészülni a régebbi Microsoft rendszerekre.

A cég azzal indokolta a Vista támogatásának elhagyását, hogy az új böngészőben a legújabb elérhető technológiákat akarják használni, az ehhez szükséges alapokat pedig csak a Windows 7 kínálja. Az egy hónappal ezelőtt kiadott Internet Explorer 9 sem készült el az összes Microsoft rendszerre. A több mint tízéves XP-t használók be kell érjék a böngésző nyolcas verziójával vagy valamelyik alternatív browserrel.

Alig használják a Vistát

A Net Applications webanalitikai cég szerint a Windows 7 piaci részesedése jelenleg 24 százalék, az IE9-et se futtató XP részesedése 54 százalék, a Vista viszont csupán tizenegy százalékkal rendelkezik. Az üzleti szférában egy kicsit jobban áll a Microsoft sikerületlen rendszere, de ott is csak tizenöt százalékos a részesedése. Az elemzők szerint a cég a mostani bejelentésével hosszú távra elkötelezte magát a Windows 7 mellett. A Vistát pedig leírták a Microsoft központjában.

Az IE10-fejlesztőknek szánt előzetes verziója 19 megabájtot foglal, és a Microsoft Test Drive oldaláról tölthető le.