Könyvjelzős oldalt vettek a YouTube alapítói

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb videomegosztójának alapítói vásárolták meg a Delicious nevű szájtot, amelyen a felhasználók kedvenc linkjeiket kategorizált, könnyen kereshető, bárhonnan elérhető formában tárolhatják.
Vágólapra másolva!

A Delicious nevű közösségi könyvjelzőtárat a Yahoo vásárolta fel hat évvel ezelőtt, tavaly télen azonban bejelentette, hogy a cégnél zajló átszervezések keretében megválik az oldaltól. A BBC brit közszolgálati médium híre szerint a közösségi linktárat a YouTube alapítói, Chad Hurley és Steve Chen vásárolták meg, akik egy Avos nevű új internetes vállalkozásukhoz fogják felhasználni a Delicious technológiáját.

Az Avos nevű startup célja, hogy olyan eszközöket biztosítson a felhasználóknak, amelyek segítségével könnyen eligazodnak a világhálón használt szolgáltatások által generált óriási információtengerben. A társaság nem közölte, hogy mekkora összeget fizetett a Deliciousért. A közösségi könyvjelző-oldalon a felhasználók címkék segítségével kategorizálhatják és másokkal is megoszthatják kedvenc vagy hasznosnak talált oldalaikat. Jelenlegi formájában júliusig működik majd a Delicious, ezt követően felhasználóinak nyilatkozniuk kell arról, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a szájton tárolt adataik az új üzemeltetőkhöz kerüljenek.