Facebookozók segítették a 86 éves motoros utolsó túráját

Vágólapra másolva!
A Facebookon toboroztak támogatókat egy veterán motoros utolsó túrájához: az ausztrál nyugdíjast a közösségi oldal segítségével minden érintett településen kisebb rajongói tábor fogadta, akik élelemmel és szállással segítették útját.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál Daily Telegraph napilap cikke szerint a 86 éves Doug Sunderland jóformán az egész életét a motor nyergében ülve töltötte, elmondása szerint tizennégy éves kora óta negyvenhárom országot járt be kétkeréken.

Megromlott egészségi állapota miatt a nyugdíjas motoros élete utolsó nagy, az egész ausztrál kontinenst érintő túrájára indult. Útjának előkészületeiről egy, a Facebookon aktívan tevékenykedő motorostársa, Kris Growcott is értesült, aki a közösségi oldalon keresett támogatókat Sunderland utolsó útjához. A projektet támogatni kívánó felhasználóknak több mint kétezerötszáz darab, a nyugdíjas motoros útját népszerűsítő pólót adott el, amellyel közel másfélmillió forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze Sunderlandnek.

Forrás: [origo]

Elmondása szerint azonban nem a befolyt pénzösszeg bizonyult a közösségi projekt legnagyobb sikerének, hanem az, hogy a veterán motorost hét hetes túrájának minden állomásán legalább nyolc-tíz rajongó fogadta, akik szállással vagy élelemmel segítették őt. Sunderland telefonon naponta beszámolt aktuális helyzetéről Growcottnak, aki a fejleményeket feltöltötte a facebookos rajongói oldalra. Túrájának vége óta is sokan követik a közösségi oldalon a történéseket - Sunderland oldalának közel ötezer rajongója van, akik a motorozás folytatására biztatják a férfit.