A felhasználók adatainak védelmét ígéri a Google

Vágólapra másolva!
A keresőcég elnöke, Eric Schmidt egy brit konferencián tett ígéretet arra, hogy a Google egyszerűvé és egyértelműen követhetővé teszi majd felhasználói számára, hogy melyik szolgáltatás vagy okostelefonos alkalmazás milyen adataikhoz férhet hozzá.
Vágólapra másolva!

A keresőcéget adatkezelési gyakorlatáról az amerikai szenátus is kikérdezte azt követően, hogy az Apple és a Google szoftverét futtató okostelefonokról is kiderült, hogy információkat gyűjtenek felhasználóik tartózkodási helyeiről. Eric Schmidt egy brit adatvédelmi konferencián elmondta, hogy vállalata azt tervezi, hogy a felhasználóknak a jelenleginél nagyobb kontrollt biztosít majd saját adataik felett -írja a BBC brit közszolgálati médium.

Schmidt szerint a cégnél több ezt célzó projekt van folyamatban, többek között a cég online szolgáltatásainak konfigurációs felületéül szolgáló Google Dashboardot is egyszerűbben kezelhetővé fogják alakítani. Ugyanakkor Schmidt hangsúlyozta, hogy a cég csak azoknak az adatoknak a megfelelő kezeléséről tud gondoskodni, amelyet a felhasználók a Google rendszereivel osztanak meg. "Nem tudjuk kiporszívózni az egész internetet" - fogalmazott.

A Google elnöke utalt arra is, hogy minél több adatukat osztják meg a felhasználók - önkéntesen - a vállalattal, annak szolgáltatásai annál hatékonyabban működhetnek, ugyanis csak így képesek a lehető leginkább testreszabott módon kiszolgálni ügyfeleiket.