Belső titkok ellopása miatt perli a PayPal a Google-t

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb internetes fizetési rendszerét működtető PayPal azzal vádolja a Google-t, hogy a keresőcég ellopta mobiltelefonos fizetési technológiáját.
Vágólapra másolva!

Az eBay online aukciósház tulajdonában lévő PayPal azt követően indított pert a Google ellen, hogy a keresőcég csütörtökön bejelentette, a nyáron mobiltelefonos fizetési szolgáltatást indít két amerikai nagyvárosban.

A PayPal vádjai szerint a Google a vállalat egyik korábbi felsővezetője, Osama Bedier segítségével fért hozzá riválisa fejlesztéseihez, a férfi ugyanis január óta a keresőcég fizetési szolgáltatásáért felelős részlegének alelnökeként dolgozik - számolt be a BBC brit közszolgálati médium.

Az online fizetési rendszeréről ismert felperes vádjai szerint Bedier és a Google közös munkájának lehetőségét már akkor felvetették, amikor, amikor a két cég tárgyalásokat folytatott arról, hogy a PayPallal is lehessen fizetni az androidos készülékeken. A PayPal beadványában azzal vádolja a Google-t, hogy Bedier alkalmazásával hozzáfért a cég belsős információihoz, terveihez.