Tizennyolcezer magyar gyerek rajzolt logót a Google-nek

Vágólapra másolva!
Magyar népművészeti motívumok, jellegzetes tájak, népmeselogó és a család ihlette rajzolásra a Google logópályázatára jelentkező gyermekeket. A netezők által legjobbnak ítélt rajz június 15-én, az utolsó tanítási napot lesz látható a kereső nyitólapján, alkotójuk pedig laptopot kap.
Vágólapra másolva!

Mindent kétszáz iskolásból hárman küldtek be rajzot a Google logóversenyére. A márciusban meghirdetett Doodle 4 Google-pályázatra négy korcsoportban nevezhettek be a gyerekek. A verseny témája "Nekem Magyarország..." volt, a gyerekeknek a hazájukhoz fűződő viszonyukat kellett egy-egy logó formájában megrajzolniuk.

Forrás: [origo]
Az Alföldtől a magyar népmesékig szolgáltak magyar motívumok ihletként a gyerekeknek

A tizennyolcezer művet Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész zsűrizte. A kocsoportonként kiválasztott 15-15 rajzról azonban már a netezőknek kell szavazniuk. A képek megnézésére és a szavazásra június hatodikáig van lehetőség.

A versenyen nem csak a Google címlapjára való kikerülést lehet megnyerni. A legjobbnak ítélt rajzot készítő gyerek iskolája egymillió forintos támogatásban részesül. A gyermekek pedig egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, valamint látogatást tehetnek a Google európai fejlesztőközpontjában, Zürichben