Facebookos bérfrissítés a betörők ellen

Vágólapra másolva!
Egy brit cég fizetős szolgáltatása keretében vállalja facebookozók profiljainak frissítését: a társaság szerint ezzel elejét lehet venni annak, hogy a közösségi oldalon potenciális áldozatokat kereső betörők áldozataivá váljanak az internetezők.
Vágólapra másolva!

A Precreate Solutions nevű brit vállalat távfelügyeleti szolgáltatásokat kínál a szigetországban, a központjában jelző riasztórendszerek és biztonsági emberek kiközvetítése mellett azonban nemrég a közösségi médiával kapcsolatos biztonsági szolgáltatással bővítette portfólióját.

A Daily Telegraph brit napilap híradása szerint a vállalat már Facebook és Twitter-profilok bérfrissítését is. A cégnek ugyanis több olyan esetről van tudomása, amikor azt követően törtek be valakihez, hogy a közösségi oldalakon a nyaralásával kapcsolatos információkat publikált - ezekből pedig a betörők megtudhatták, hogy az adott lakásban vagy házban mikor nem tartózkodik senki. A biztonsági cég a felhasználók által előzetesen elküldött bejegyzéseket az ügyféllel megbeszélt időben publikálja a Facebookon vagy a Twitteren, így a külvilág számára úgy látszik, mintha az adott felhasználó otthon tartózkodna.

Biztonsági szakértők szerint abban az esetben, ha valaki elutazik, és Facebook vagy Twitter profilja nyilvános, így barátain kívül bárki olvashatja annak tartalmát, csak akkor érdemes a nyaraláson készült fotókat, élményeket közzétenni, ha megérkezett, így ugyanis jócskán csökkenthető a betörés kockázata.