A Twitterről és a Facebookról tudósít az internet napilapja

Vágólapra másolva!
Az internet közösségeinek helyi lapja akar lenni a ma indult The Daily Dot hírlap. Az újság a Tumblr, a Twitter vagy épp a 4Chan történéseiről fog tudósítani.
Vágólapra másolva!

Egy nagy országnak tekinti az internetet The Daily Dot főszerkesztője, amelyben a Digg, a Facebook vagy a kézművestermékek árusításra szolgáló Etsy.com a városok. A mai nappal elindult hírlap a különböző netes városok híreit, kulturális eseményeit fogja közreadni. A lap riporterei nemcsak a "jobb környékeken" fognak megfordulni, hanem az internetes mémek és hacktivisták szülőföldjének számító 4Chan fórumairól is tudósítanak majd. A lapot Nova Spivack befektető és Nicholas White hívta életre, az első főszerkesztője a korábban a VentureBeatnél dolgozó Owen Thomas lesz.

A lap eddig 600 ezer dollár kockázati tőkét gyűjtött össze, ebből vették fel a 25 fős stábot, amely a virtuális városok eseményeit fogja követni. A Daily Dot újságírói nem csak keresgélni fogják a híreket, felveszik a telefont, megkeresik a történetek szereplőit. Annak a kislánynak a szüleivel már beszéltek is, aki egy népszerű YouTube videón egy halott mókussal táncol. "Kiderült, hogy van egy remek sztorijuk. Megváltoztatta az életüket a videó. Eddig internetkapcsolat nélkül nevelték fel a gyermeküket, most viszont az anyuka YouTube-mikrosztár" - mondta Thomas.

A hagyományos hely és dátummegjelölés helyett annak a közösségi oldalnak az ikonjával fognak kezdődni a tudósítások, amelyről a hír szól. A rovatszerkezet a regionális újságokat fogja idézni, lesz hír, szórakozás, kultúra, üzlet és politika rovat. A lapból nem maradhatnak ki a képregények sem, az erre szolgáló oldalon a net legjobb képregényeiből válogatnak. A Daily Dot lehetőséget biztosít arra, hogy a netes közösségek aktív tagjai bekerüljenek az újságba, sőt toplista is van róluk, és bárki előtt nyitva az út, hogy a tetejére küzdje magát.