Száműzte a "hide" gombot a Facebook

Vágólapra másolva!
A Facebook kezelőfelület egy apró áttervezésével eltüntette a "minden bejegyzés elrejtése" opciót: a jövőben nem lehet egy-egy rajongói oldal bejegyzéseit eltüntetni egy klikkeléssel. Ha egy márka vagy bolt facebookos jelenléte idegesítő, egyszerűen unlájkolnia kell majd a felhasználónak. A szájton továbbra is el lehet rejteni a túlságosan sokat gépelő ismerősök bejegyzéseit, ezt a funkciót csak új helyre helyezték a közösségi oldal működtetői.
Vágólapra másolva!

Nincs többé bujkálás, titkos letiltás, a facebookozóknak kenyértörésre kell vinniük a dolgot lájkolt oldalaik esetén a jövőben. A "minden bejegyzés elrejtése" opció ugyan csak a lájkolt Facebook oldalak által küldött üzenetek mellől tűnt el teljesen, a tervezők megpróbálták a barátaik fecsegését eltüntetni vágyó felhasználókat is elbizonytalanítani.

Szerencséje van az idegesítő barátokkal rendelkező facebookozóknak, az emberek státuszfrissítését elnémító gomb csupán elköltözött eredeti helyéről. Egy kattintással mélyebben van, mint korábban: először ki kell választanunk a tiltani vágyott ismerős egy bejegyzését, és ott kell rákattintanunk a bejegyzés elnémítása linkre kattintva. Az oldal ilyenkor lehetővé teszi, hogy az összes üzenetét tiltólistára tegyük, vagy felbontsuk a facebookos barátságot. A tiltás és vasszigor alkalmazása előtt megnyomhatjuk a visszavonás gombot is.

A lájkolt Facebook-oldalak frissítéseitől azonban nem szabadulunk ennyire könnyen. Esetükben csak egy-egy státuszfrissítést tudnunk letiltani, igaz, ilyenkor az új hozzászólásokról sem értesülünk. A hírfolyamból azonban csak úgy tüntethetjük el a túl beszédes vagy épp idegesítő oldalt, ha visszavonjuk a neki megszavazott lájkot.

Forrás: [origo]
Ismerős bejegyzéseit el lehet rejteni, rajongói oldalakét már nem

Az Inside Facebook szerint a változás átláthatóbbá teszi az oldalgazdák számára, hogy kihez jutnak el az üzeneteik. Akik egyszer kedvencüknek jelöltek egy oldalt, azok a jövőben meg fogják kapni annak a frissítéseit. A blog írója ugyan azt is hozzáteszi, hogy a Facebook dönti el, hogy mely üzeneteket jeleníti meg a felhasználó hírfolyamjában. Elképzelhető, hogy a jövőben ritkábban fognak feltűnni azoknak az oldalaknak a státuszfrissítései, amelyekre ritkábban kattint a felhasználó.

Hampuk Richárd internetes kommunikációs szakértő szerint a változás aktivitásnövekedést is hozhat. A felhasználók várhatóan óvatosabban fognak lájkolni, gyakrabban iratkoznak le oldalakról, viszont aktívabbak lesznek a lájkolt oldalakon. Az oldalról való leiratkozás egyszerűvé tételével pedig közelebb lesz a valóban érdeklődő rajongók száma a valóshoz. A szakértő azt is valószínűnek tartja, hogy a mostani változás a hírfolyamba beilleszthető, szponzorált bejegyzések megjelenését előkészítő lépés.