Milliókat szereztek a magukat nőnek kiadó netes csalók

Vágólapra másolva!
Harmincöt, internetes csalásokkal foglalkozó férfit állítanak bíróság elé Oroszország volgai régiójában. A csoport külföldi férfiaktól csalt ki pénzt - adta hírül a RIA Novosti orosz nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A banda tagjai fiatal lányoknak adták ki magukat az interneten, és pénzes külföldi férfiakra vadásztak. Az ügyészség közlése szerint legalább ötmillió rubelt, azaz harminchétmillió forintot csaltak ki gyanútlan férfiaktól 2004 ősze és 2007 nyara között.

A csoport Joskar-Olában, a Mari EL Köztársaság fővárosában és a környező falvakban bérelt magának lakásokat. A többnyire egytemista korú bűnözők a nap huszonnégy órájában figyelték a számítógépeket. Egy-egy lakásból kialakított kiberbűnözői irodában egyszerre tizenöt ember dolgozott.

"A gyanúsítottak orosz nőként vették fel e-mailen a kapcsolatot az áldozatokkal" - áll az ügyészség sajtóközleményében. A levelezés során a csalók különböző okokkal száz és négyezer dollár közé eső összegeket kértek netes ismerőseiktől. A bajba jutott nőknek 125 ember segített. Az áldozatok az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából, Németországból és Nagy-Britanniából utaltak pénzt. A csalás kiötlői akár tízéves börtönbüntetést is kaphatnak tettükért.