Hackerek törték fel a Steam játékboltot

Vágólapra másolva!
Ismeretlen hackerek jutottak be a Steam digitális játékbolt rendszerébe, és fértek hozzá az ott tárolt adatokhoz. A boltot üzemeltető Valve vezetője nyílt levélben tájékoztatta a szolgáltatás felhasználóit a törésről, és felszólította őket a jelszavaik megváltoztatására.
Vágólapra másolva!

A törés első jele az volt, hogy a Steamhez kapcsolódó fórum nyitóoldalát ismeretlen támadók lecserélték vasárnap este. Az incidens felderítése közben azonban a szolgáltatás üzemeltetői arra jöttek rá, hogy a támadók a játékbolt fő adatbázisához is hozzáfértek. A behatolók felhasználóneveket, hashelve tárolt jelszavakat, a felhasználók vásárlásainak történetét, e-mail és postai címeket, valamint titkosítva tárolt hitelkártyaszámokat is lementhettek az adatbázisból.

Forrás: [origo]
Gabe Newell nyílt levelével indul a Steam kliensszoftvere

Gabe Newell, a Steamet üzemeltető Valve játékstúdió vezetője nyílt levelében azt írta, hogy egyelőre nincs arra utaló nyom, hogy a személyes és a banki adatokat valóban elvitték volna a támadók. A vezető azt javasolja a digitális játszótér vásárlóinak, hogy kövessék figyelemmel a havi banki kimutatásukat. A jelszavukat csak a fórumfelhasználóknak kötelező megváltoztatniuk, azonban Newell azt javasolja, hogy a bolti jelszót is cseréljék le a játékosok.

A Steam digitális játékbolt windowsos gépeken és Macintoshon egyaránt elérhető. A boltban több mint ezernégyszáz játék közül válogathatnak a játékok. A játékboltnak 35 millió aktív felhasználója van, akik mind érintettek lehetnek az adatlopási ügyben.