Pereli a Google-t a Street View-n vizelő férfi

Vágólapra másolva!
Beperelte a Google-t a francia bíróságon az a férfi, akit a Street View kamerás autója a kertben vizelve fotózott le. A férfi úgy érzi, hogy a fénykép nevetség tárgyává tette a falujában.
Vágólapra másolva!

Nem egyszerű az élete annak az ötven éves francia férfinak, akit vizelés közben fotózott le a Google Street View szolgáltatásának panorámaképeit rögzítő autója. Az alig háromezer lelket számláló faluban annak ellenére is felismerték a fotón, hogy az arcát automatikusan kitakarta a Google algoritmusa. A keresőóriás ellen indított perével azt akarja elérni, hogy a fotót töröljék a szolgáltatásból, valamint 2,8 millió forintnyi eurót is kér kárpótlásként.

"Mindenkinek van joga a titkaihoz. Ez az eset inkább szórakoztató, mint súlyos, de ha például aközben fotózzák le, hogy egy nővel csókolózik, aki nem a felesége, akkor is ugyanez lenne a probléma" - mondta Jean-Noel Bouillard, a férfi ügyvédje a Reuters hírügynökségnek.

A fotó azért készülhetett el, mert a Google-autó kamerái jóval magasabban vannak, mint az emberi szem, így belátnak a kerítések mögé is - bár például a magasból történő fotózást több országban, köztük itthon is megtiltották a cégnek. A férfi úgy gondolta, hogy bezárt kapuja takarja a kíváncsi tekintetektől, ám a Street View kamera eltérő nézőpontja miatt mégis meglesték vizelés közben. Az eddigi legmulatságosabb Google-t érintő ügyben március 15-én fog ítélni az Angers-i bíróság.