Húszmillióan követik Lady Gagát a Twitteren

Vágólapra másolva!
Két magyarországnyi ember követi Lady Gagát a Twitteren. A sztár tavaly nyáron kiáltotta ki magát a Twitter királynőjévé, és egyelőre senki sem fenyegeti a pozícióját.
Vágólapra másolva!

2010 augusztusa óta, amikor megelőzte Britney Spearst, Lady Gaga a világ legnépszerűbb twitterezője. A popdívának nem kell féltenie a címét: az első trónkövetelő, Justin Bieber több mint kétmillió követővel van lemaradva mögötte. A sztár iszonyatos mennyiségű embert jelölt vissza a szolgáltatásban, több mint 139 ezer embert követ maga is.

Lady Gaga állítása szerint saját maga írja a Twitterét. A díva gyakran válaszol a rajongóinak, oszt meg által készített képeket, sőt bejelentéseket is szokott tenni a mikroblogon. A személyességnek köszönhetőn egyre többen iratkoznak fel a sztár Twitterére. A Twitter toplistájának sztárjai közül nem mindenki fordít annyi figyelmet a mikroblogolásra, mint Lady Gaga. Britney Spears helyett például a kommunikációs csoportja írja a frissítéseket, a sztár csak alkalmanként oszt meg valami személyeset a követőkkel.

A twitteres toplista többi szereplője is a popsztárok közül kerül ki. A harmadik helyen Katy Perry található 15,7 millió követővel, őt Shakira követi 14,5 millió rajongóval, a listát pedig Rihanna zárja 14,4 millió követővel. A mikroblogolás hajnalán követőgyűjtési versenyt indító Aston Kutchernek még csak 9,6 millió követője van. De még Barack Obama amerikai elnököt is csak 12,8 millióan jelölték be.