Pulóverre kellett a pénz az Anonymousnak

Vágólapra másolva!
Hétszázezer dollárt költött el a Stratfor ügyfeleinek kártyáiról az Anonymous. Az összeg nem csak jótékonyságra ment el, akadtak hackerek, akik magukra is gondoltak.
Vágólapra másolva!

A Stratfor privát biztonságpolitikai vállalat ügyfeleinek pénzéből finanszírozta a karácsonyát az Anonymous. A hacktivista szervezet körülbelül hatvanezer bankkártyaszámot lopott el a vállalat honlapjáról, közülük több mint kilencezerrel vásárolni is lehetett.

A támadás után hackerek azt állították, hogy jótékonysági adományokat fognak küldeni a kártyákról, ám a VentureBeat egyik forrása szerint többen vettek maguknak is ajándékot. Az egyik kártyáról például 300 dollár értékben vásároltak kapucnis pulóvereket, amely a hackersztereotípiába ugyan illik, ám jótékonyságnak nem nevezhető.

A hétszázezer dolláros, azaz 156 millió forintos összeg még nőhet az FBI szerint. A hackerakció végleges ára akkor fog kiderülni, ha az összes érintett bankszámla történetét felülvizsgálták. A jelenlegi becslést a december hatodika és február között lefolytatott vizsgálatokra alapozta a nyomozóiroda.

A banki adatok mellett kétszáz gigabájtnyi adatot is magukkal vittek az Anonymous hackerei. Ezek az infomációk a WikiLeakshez kerültek át, amely nyilvánosságra is hozta február végén a Stratfor levelezését.