Eltűnt az internetről az Anonymous operációs rendszere

Ki az igazi Anonymous? Hacker, V-mask, Vendetta
Vágólapra másolva!
Törölte a SourceForge letöltőoldal az Anonymous operációs rendszerét. A pár napja megjelent Ubuntu Linux alapú hackereszközöket tartalmazó rendszert húszezren töltötték le.
Vágólapra másolva!

A SourceForge.net adminisztrátorai "támadási fókusszal rendelkező számítógépes biztonsági vizsgálatokra kihegyezett operációs rendszernek" találták az Anonymous-OS-t, ami csupán annyit tesz, hogy hacker eszközökkel volt megtömve a letölthető lemezkép.

A szakemberek nem találtak kapcsolatot az Anonymous-OS és a hacktivista szervezet között azon túl, hogy a szoftver a névtelenekből álló csoport ikonográfiáját használta. Úgy ítélték, hogy valószínűleg a projekt gazdái azért használták az Anonymous nevet, hogy gyorsan felfigyeljenek az új biztonsági fókuszú Linuxra.

Forrás: [origo]
Ismert IT-biztonsági eszközökkel volt tele az Anonymous rendszere

Az Ars Technica informatikai szaklap szerint a törlés hátterében a rendszer megjelenésének gyanús körülményei álltak, nem pedig a tartalma. A hacker operációs rendszert körülbelül húszezer felhasználó tudta letölteni mielőtt a SourceForge.net törölte volna a tárhelyet. Az adminisztrátorok megkísérelték felvenni a kapcsolatot a projekt gazdájával. Ha sikerül tisztáznia magát, akkor újra letölthetővé válhat az Anonymous-OS.

Az Ars Technica újságíróinak még a törlés előtt sikerült kipróbálniuk az Anonymous-OS-t, és nem találták jónak. Véleményük szerint az évek óta fejlesztett kiberbiztonsági fókuszú Linuxok - például a BackTrack - szélesebb szoftverkínálattal rendelkeznek. Az Anonymous-OS a hacktivistákkal szimpatizáló tinédzserek titkos eszköze lehetett inkább, mintsem komoly munkaeszköz. Az újságírók nem találtak arra utaló jelet, hogy a hacker rendszer rögzítené a felhasználó netforgalmát vagy hazatelefonálna.