Az esőerdő is bejárható a Street View-n

amazonas rio negro google streetview
Vágólapra másolva!
Az Rio Negro vidékének képeivel és az esőerdők fotóival bővült a Google StreetView szolgáltatása. A cég munkatársai tricikliről és hajóról fotózták az esőerdőt.
Vágólapra másolva!

Ötvenezer fotót és egy rövid "így készült" videót tett elérhetővé a Google a Rio Negro-vidékéről. A fényképek a Street View szolgáltatásba kerültek be, így az esőerdő térképét nézegetők már fotón is megnézhetik, hogyan fest valójában a Föld tüdeje.

Forrás: Google
Forrás: Google

Az éles szeműek még esőerdei állatokat is láthatnak a képeken

A Google munkatársai 2011 augusztusában fotózták le az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyójának partját és az ott lakó embereket. Az autóval nem vagy csak nehezen járható vidékre a Street View triciklijét vitték magukkal. A most feltöltött galériák között van olyan, ami hajóról készült és az óriási folyó partvidékét mutaja be. Akad viszont olyan rész is, ahol a környékbeli falvakon gurul át a tricikli.

A Rio Negro vidéke természetvédelmi területnek számít, így nem látogathatja meg akárki. A StreetView bővülését bejelentő blogbejegyzésében a Karin Tuxen-Bettmann, a projekt vezetője azt írta, hogy a környezet megvédésén dolgozó helyi közösségeket akarták bemutatni a karosszékeikben számítógépező netes felfedezőknek.