Ötszáz filmmel bővül a YouTube filmkölcsönzője

Vágólapra másolva!
Ötszáz kölcsönözhető filmmel bővült a YouTube videomegosztó. A Paramount  Pictures filmjeit 2-4 dolláros áron nézhetik meg az amerikai felhasználók.
Vágólapra másolva!

Öt nagy hollywoodi stúdiót már meggyőzött a Google, hogy a jövő a filmek online kölcsönzése. Egyedül a 20th Century Foxot vonakodik attól, hogy filmjeit megjelentesse a a YouTube filmkölcsönzőjében és a Google Play áruházban. A Paramount Pictures április negyedikén adta hírül, hogy szerződést kötött a keresőóriással és ötszáz filmje meg fog jelenni az interneten.

Forrás: YouTube
A magyar felhasználók csupán maréknyi ingyenes mozit találnak a YouTube-on

A Google filmbérlési szolgáltatása az Apple és a Netflix hasonló szolgáltatásaival versenyzik. A YouTube-on több mint kilencezer cím érhető el. A szolgáltatás felhasználói harminc napra bérelhetik ki a filmeket, azonban ha egyszer elkezdték nézni, akkor huszonnégy órán belül be kell fejezniük. A Paramount egyes filmjei már elérhetők az amerikai felhasználók számára készített online videotékában. A Keresztapa-trilógiát például körülbelül 2800 forintnak megfelelő dollárért lehet kikölcsönözni, de a szolgáltatás csak az USA-ból és Kanadából érhető el.

A Paramount rugalmassága annak fényében érdekes, hogy a cég tulajdonosa, a Viacom perben áll a Google-lel 2006 óta. A cég a videomegosztón megjelenő kalóz tartalmak miatt szeretne kárpótlást kapni. 2010-ben egy szövetségi bíró már a Google javára ítélt az ügyben, megállapítva, hogy a YouTube nem szegett meg kalózkodással kapcsolatos törvényeket, ám a médiavállalat fellebbezett.