Twitteren lehet követni a Titanic útját

Vágólapra másolva!
Száz éve indult útjára az elsüllyeszthetetlennek kikiáltott Titanic óceánjáró hajó. A tragikus utat a The History Press munkatársai Twitteren is újrajátsszák.
Vágólapra másolva!

"Micsoda privilégium a hajó első útján részt venni. Érzem, hogy emlékezetes élmény lesz" - írta indulás után az egyik első osztályon utazó nevében a @TitanicRealTime twitterezője. A történelmi témájú könyveket kiadó brit The History Press munkatársai által használt Twitter fiók nem a korabeli sürgönyöket vagy sajtóhíreket idézi, hanem egyfajta mikroblogos drámaként adja elő a Titanic útját.

Az úti közvetítésre feliratkozó a különböző komfortfokozatú kabinok utasainak és a hajó személyzetének gondolatain keresztül ismerheti meg a huszadik század legtragikusabb hajóútjának történetét. A twitterezők nem viszik túlzásba a fecsegést, nem árasztják el információkkal az olvasókat, egy-két óránként érkeznek újabb hírek. A legutolsó, háromnegyed órás információ szerint ír idő szerint 11:30-kor fog befutni a hajó Queenstownba.

A Titanic története iránt igazán érdeklődőknek iPhone alkalmazás is készült, amiben terveket, korabeli fotókat, a hajó személyzetének és a fontosabb utasainak életrajzai is megtekinthetők. Az appban elmesélt történet ugyanaz, ám lényegesen több látványos elemet tartalmaz az alkalmazás.