Internetes robbanást hozott az új pápa

Vágólapra másolva!
Több, mint hatszáz, a pápasághoz kapcsolódó webcímet vásároltak meg pár órával Ferenc pápa megválasztását követően. A legtöbb oldal az óvatlan netezőkre fog vadászni.
Vágólapra másolva!

Az új pápa megválasztása után tíz perccel már száz új, a pápasághoz kapcsolódó domain nevet regisztráltak a Godaddy nevű amerikai domainregisztrációs cégnél. Ferenc pápa nevének kihirdetésekor ez a szám megugrott, és az estét 647 új webcímmel zárta a vállalat - adta hírül a CNET híroldal.

Az új domainnevek nem csak a Ferenc név és a pápa szó különböző variánsait tartalmazzák. Volt, aki a Jorge Mario Bergoglio név elemeiből rakott össze webcímet, más pedig a konklávé sikerét bejelentő Habemus Papam kifejezést akarta megvásárolni.

Nem jártak sikerrel azok a netezők, akik a PopeFrancis.com címet akarták megvásárolni. Ezt egy élelmes internetező már 2010 áprilisában bejegyeztette, amikor még egyáltalán nem volt szó arról, hogy XVI. Benedek lemondana.

A CNET szerint a pápasághoz és Ferenc pápához kapcsolódó új webcímeket nem a Vatikán vette meg, hanem olyanok, akik hasznot szeretnének húzni a pápára kereső, és az oldalra tévedő emberekből. Az ilyen oldalak komoly pénzt hozhatnak, és a webcímek is ehhez mérehető áron kelnek el. A PopeBenedictXVI.com cím ötezer dollárért kelt el 2005-ben - írja a CNET a BBC-re hivatkozva.