Alig hajlandó fizetni appokért a magyar

Vágólapra másolva!
A mintegy 1,7 millió magyar okosmobil-használó többsége átlagosan tizenhat appot tölt le telefonjára, fizetni azonban csak egy-két alkalmazásért hajlandó a többség.
Vágólapra másolva!

Magyar Telekom reprezentatív kutatása szerint a hazai 14-69 éves korú internetezők 38 százalékának van már okostelefonja, ez országos szinten mintegy 1,7 millió felhasználót jelent. Internetezni azonban az okostelefont használóknak csak 80 százaléka szokott a készülékről.

Tízből kilenc okostelefont használónak legalább egy alkalmazás fut a telefonján, 1,3 millióan pedig gyakran töltenek le appokat, átlagosan tizenhatot. A magyar okostelefonosok körében a legnépszerűebbek a zenelejátszó alkalmazások, őket követik a naptárak, majd az e-mail, és a közösségi applikációk, és persze a játékok. Az első tízben benne vannak még az időjárás, a fotó- és a videó készítő, - lejátszó appok is, valamint a térkép és navigációs alkalmazások.

Az alkalmazásokért fizetők többsége csak egy-két alkalmazást vásárolt, negyede 3-5 alkalmazást, és 6 százalékuk vett tíznél több alkalmazást telefonjára. Egyértelműen élen járnak ebben az iPhone-osok, valamivel aktívabbak ebben a férfiak és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, illetve a jobb anyagi helyzetűek.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.