Mobilos nyitóképernyőt várnak a Facebooktól

Vágólapra másolva!
Csütörtökön mutatja be új, mobilos fejlesztését a Facebook: a kiszivárgott információk alapján ez egy olyan nyitóképernyő lesz, amelyről a közösségi oldal funkciói kényelmesen elérhetők.
Vágólapra másolva!

A Facebook még a múlt héten jelentette be, hogy csütörtökön kaliforniai központjában új fejlesztést fog bemutatni. Erről hivatalosan még semmilyen információt nem tudni: bár Mark Zuckerberg, a szájt alapítója már többször cáfolta, hogy a cég saját mobiltelefont fejlesztene, újból felmerült ennek lehetősége.

Napokkal a hivatalos bejelentés előtt már körvonalazódni látszik az új fejlesztés: a kiszivárgott információk szerint az újítás egy androidos okostelefonokhoz készült új nyitóképernyő lesz. A közösségi oldal tehát érthető módon nem vág bele saját mobilplatform építésébe, hanem egy meglévő rendszerre telepszik rá.

Egyelőre nem lehet tudni, mire képes a facebookos nyitóképernyő, mivel kiszivárgott verziója csupán egy belépési képernyőt mutat. A teljes felületre egyelőre csak a közösségi oldal saját munkatársai tudnak belépni, a funkció külsősök számára még nem elérhető - írja a Verge című technológiai hírportál.

Ha a portál információi helyesek, az új felület egy HTC gyártmányú Android-készüléken debütál majd. Az Android Police nevű mobilos hírportál úgy tudja, hogy a HTC Myst kódnevű készülék 4,3 colos, 1280 x 720 pixeles felbontású képernyővel, öt megapixeles kamerával és kétmagos processzorral felszerelt, középkategóriás mobiltelefonon debütál majd elsőként.