A karórában látja a jövőt az Apple

Google glass, viselhető számítógép, okoskütyü, I/O konferencia, San Francisco
Vágólapra másolva!
Ha a Google Glass nem is feltétlenül válik be, a viselhető technológiára nagy jövő vár. A tévézést tovább kell fejleszteni. Nagyinterjúban számolt be Tim Cook, az Apple vezetője a cég távlati terveiről.
Vágólapra másolva!

Közel másfél órán keresztül faggatták Tim Cookot az All Things Digital amerikai technológiai lap által szervezett D11 konferencián. Az Apple vezetője elmondta, hogy cégnek komoly víziója van arról, hogyan kell kinéznie a jövő tévéjének. Részleteket nem árult el a terveikről, ám alapos áttervezésre számíthatnak a tévézők. "Nem gondolom, hogy a többségnek a kedvence lenne a tévézés nyújtotta élmény" - mondta Cook. Az Apple-vezér szerint nem még nem lépett be a huszonegyedik századba a tévézés, húsz éve nem fejlesztettek rajta jelentősen.

"A problémák egy részét megválaszoltuk az Apple TV-vel, de korántsem az összeset" - mondta Cook. Az Apple TV nem tartozik a cég sikertörténetei közé. Az eszköz több áttervezésen ment keresztül, és így is csupán 13 millió példányt adtak el belőle. http://allthingsd.com/20130528/apples-tim-cook-has-a-grand-vision-for-television-and-still-wont-talk-about-it/

A testünkön fogjuk viselni a számítógépet

Régen szállonganak arról pletykák, hogy az Apple viselhető kütyük tervezésén dolgozik. A cég okosórás tervei egyelőre csúszásban vannak, a közeljövőben várhatóan nem mutatja be a Pebble konkurensét a cég. Abban azonban biztos Cook, hogy az embereket rá lehet venni, hogy valami intelligens eszközt hordjanak a csuklójukon.

Sokkal pesszimistábban nyilatkozott a Google Glass nevű okosszemüvegéről. Cook szerint egy nem szemüveges tinit nem lehet meggyőzni arról, hogy hordjon okosszemüveget. Az Apple-vezér, aki maga rászorul a látássegítő eszközökre, arra alapozza a meggyőződését, hogy nem sok olyan ismer, aki passzióból hordana szemüveget.

Bevásárlásra indulnak

Az Apple más úton is próbál bővülni. Október óta kilenc céget vásárolt fel, ám a felvásárlások nagy részéről nem adott ki közleményt. Tim Cook a D11 konferencián azt nyilatkozta, hogy az akvizíciók üteme nem fog változni. Cook nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy nagyobb, ismert céget vegyen meg az Apple. Többek között a Waze nevű közösségi navigációs programot hoztak hírbe az iPhone gyártójával.