Hadat üzent a pedofiloknak a Google

Vágólapra másolva!
A keresőcég kétmillió dolláros alapot hozott létre a Google a gyerekpornó hatékonyabb kiszűrését lehetővé tevő technológiák kifejlesztéséhez.
Vágólapra másolva!

A vállalat hivatalos blogján publikált bejegyzés szerint az elveszett és bántalmazott gyerekek felkutatásával foglalkozó amerikai NCMEC központ 2011-ben már 17,3 millió darab gyerekpornós képet és videót regisztrált a világhálón, amely négyszer annyi tiltott felvételt jelent, mint ahány 2007-ben regisztráltak. Ezeknek a felvételeknek mintegy fele az Egyesült Államokon kívül működő tárhelyeken található, ezért eltávolítások sokszor nehézségbe ütközik.

A Google korábban is együttműködött a pedofília ellen küzdő szervezetekkel, hétfőn azonban azt is bejelentette, hogy kétmillió dolláros alapot hoz létre a gyermekpornó kiszűrésére használható technológiák továbbfejlesztése céljából. A társaság eddig is azonosította a felvételeket, hogy azok duplikációit rendszere automatikusan képes legyen kiszűrni, mostantól azonban egy iparági szintű adatbázist hoz létre a jogsértő fotókról készült digitális ujjlenyomatokból. Ezek segítségével a rendszerhez csatlakozó szolgáltatók hatékonyabban tudják kiszűrni a pedofil fotókat, a hatóságokat pedig az adatbázis az illegális felvételek detektálásában segíti a rendszer, mivel a képek módosított változatait is felismeri a technológia, ami a szexuális erőszaktevők kézre kerítését is elősegítheti.