A rosszul látóknak is jön a Google-szemüveg

Google glass, viselhető számítógép, okoskütyü, I/O konferencia, San Francisco
Vágólapra másolva!
A Google új szemüvege a dioptriás lencséket tartalmazó keretekkel is használható lesz.
Vágólapra másolva!

A keresőcég hétfőn jelentette be, hogy azok számára, akik hétfő előtt megvásárolták a cég korlátozott számban, amerikai tesztelők számára hozzáférhető okosszemüvegét, díjmentes cserelehetőséget biztosít novemberben.

A cég új modellje is tartalmaz beépített miniképernyőt, fényképezőgépet, mikrofont, és az okostelefonhoz kapcsolódást biztosító alkatrészeket. A második generációs modell azonban bármilyen meglévő szemüvegkeretre felhelyezhető.

A Glass első változata hagyományos értelemben nem is szemüveg Forrás: AFP/Getty/Justin Sullivan

A Google Glass első generációja egy szemüveghez hasonló, de semmilyen lencsét nem tartalmazó modell, amelyet a rövid-, vagy távollátók nem tudtak használni, csak kontaktlencsével. Az új generációs modell már monó fülhallgatóval lesz felszerelve, mert az elődjéhez ugyanis olyan hangszóró járt, amely nem a dobhártyának, hanem az arccsontoknak adta át a hangrezgéseket. Bár ezt a megoldást például hallókészülékekben is alkalmazzák, a felhasználók körében nem aratott sikert.

A csereprogram mellett az okosszemüvegeket tesztelő amerikaiak három-három ismerősüket is meghívhatják majd novembertől a tesztprogramba, ha azok hajlandóak 1500 dollárt kifizetni az okostelefonnal kommunikáló szemüvegért.