Törlik a Google Térképről a halott tinédzser fotóját

Halott tinédzser a Google Maps-en
Vágólapra másolva!
Soron kívül frissíti műholdképét a cég, az elhunyt fiú apjának kérésére, nyolc napon belül eltűnik a Térképről a Kaliforniában lelőtt tinédzser holtteste.
Vágólapra másolva!

A keresőcég hétfőn jelentette be, hogy nyolc napon belül törölni fogja a Google Térkép és Föld rendszereiből azt a műholdképet, amelyen egy 2009-ben lelőtt tinédzser fiú holtteste látható. A 14 éves Kevin Barrerát a kaliforniai Richmond egyik vasúti pályája mellett találták meg a rendőrök holtan, egy lőtt sebbel. A műholdképen egyébként a holttestet felfedező rendőrjárőr autója is kivehető.

A rendőrautó és az elhunyt fiú a műholdképen Forrás: Google

A műholdkép eltávolítását Jose Barrera, a fiú apja kérte a keresőcégtől, mivel a múlt héten szerzett tudomást arról, hogy elhunyt fiának holtteste a Google Térképen is látható.

Az apa jelezte a keresőcégnek a kérést, amely nyolc napon belüli határidővel vállalta a felvétel eltávolítását. A BBC szerint bár a keresőcég soha sem szokta soron kívül frissíteni a rendszerében elérhető műholdképeket, a jelenlegi egyedi esetben kivételt tesz, és a térképrészletet egy újabb felvétellel fogja frissíteni, amelyen a holttest már nem látható.