Lebutítja a hírfolyamát a Facebook

facebook, like, share, új facebook gombok
Vágólapra másolva!
Ezentúl nincs köztes út: vagy követjük valaki összes tevékenységét, vagy nem látunk tőle semmit. Átszabja felületét a közösségi oldal.
Vágólapra másolva!

December elején jelentette be a Facebook, hogy hamarosan új felületet biztosít az ismerősök bejegyzéseinek követésére szolgáló hírfolyam vezérléséhez. Az oldalt angol nyelven használóknál már meg is jelent a magyar kiadásból még hiányzó "Follow", vagyis követés gomb, amellyel egy kattintással be lehet állítani, hogy valakinek a tevékenységére kíváncsiak vagyunk, vagy sem.

Eddig ilyen részletes - bár bonyolult- beállítások álltak rendelkezésre Forrás: [origo]

Az új gomb bevezetésével párhuzamosan azonban a Facebook egyben meg is szüntette a korábbi, részletes beállítási lehetőségeket nyújtó opciókat. Eddig, ha egy felhasználó ráment az egérrel egy felhasználó nevére, a "Megjelenés a hírfolyamban" opció kipipálása után beállíthatta, hogy milyen típusú bejegyzéseket akar látni ismerősétől.

Mostantól csak a követés gomb marad Forrás: [origo]

Ezzel a módszerrel például kikapcsolhatók volt, hogy az ismerős összes kommentjéről értesítsen a rendszer, illetve lehetett szűrni például arra is, hogy csak a másik fél által feltöltött képekről, netán csak gyerekszületésről, házasságról értesítsen a rendszer. Az új gomb bevezetésével már csak követni, vagy elrejteni lehet az ismerősök megosztásait, ilyen jellegű testre szabásra nincs többé mód.