Megmutatja a Chrome, melyik oldal zenél

Vágólapra másolva!
Itt az új verzió, ezentúl fülenként is elnémíthatók a böngészőben megnyitott oldalak.
Vágólapra másolva!

Harminckettes verziójához ért a Google Chrome böngésző, amely automatikusan képes frissíteni magát. Hosszú idő után először jelent meg a programban olyan újítás, amely egy konkrétan használható funkcióként érhető el, nem pedig a háttérbeli működéssel kapcsolatos.

Az új verziótól kezdve a megnyitott böngészőlapok fülein ikonok jelzik, ha az adott oldal hangot játszik le, használja a számítógép webkameráját, vagy tartalma Chromecast eszközzel egy külső kijelzőre van klónozva.

Az újítások közül az első a leghasznosabb, az ikonok révén ezentúl könnyű kiszúrni, hogy melyik megnyitott oldal játszik le zenét vagy egyéb hangot, az interaktív reklámok, beágyazott videók korában ez sokszor nem egyértelmű. A webkamera használatának indikátora azért lehet hasznos, mert segítségével meg lehet állapítani, ha egy csalárd honlap megpróbál kémkedni.

A Chrome készülő, béta verziójába eközben már bekerült egy családi felügyeleti funkció, amely lehetővé teszi azt, hogy a szülők bizonyos oldalak felkeresését blokkolják a gyerek elől, és megtekintsék azt is, hogy a gyerek milyen oldalakat nyitott meg.