Megmenekült az XP ingyenes vírusirtója

Vágólapra másolva!
A Microsoft áprilisban kinyírta volna víruskeresőjének Windows XP-s kiadását, de most egy év haladékot ad a szoftvernek.
Vágólapra másolva!

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Microsoft április 8-ától nem frissíti többé a Security Essentials nevű ingyenes víruskeresőjének Windows XP-s kiadását, mivel ekkortól már az XP terméktámogatása is megszűnik, vagyis a Windowsnak e verziójához nem jelennek meg biztonsági javítások.

A szoftvercég egy héttel később azonban váratlanul bejelentette, hogy mégsem szünteti meg a vírusvédelmi alkalmazás frissítését, amely a Windows XP esetében 2015. július 14-ig lesz elérhető. A szoftvert a Windows 8 beépítve tartalmazza, a Windows 7-hez pedig ezt követően is használni lehet majd.

Ettől eltekintve a Microsoft – független szakértőkhöz hasonlóan – nem javasolja a Windows XP használatát internetre kapcsolódó számítógépeken. Ha ugyanis többé nem frissül az XP, hiába működik a gépen akár ingyenes, akár fizetős védelmi szoftver, a kártevők vagy hackerek a többé nem javított biztonsági réseken keresztül bejutnak a rendszerbe.