Okosszemüveget hozhat ki a Samsung is

Google glass, viselhető számítógép, okoskütyü, I/O konferencia, San Francisco
Vágólapra másolva!
Vetélytársat kap a Google Glass, szeptemberre várják a Samsung Galaxy Glasst.
Vágólapra másolva!

A vállalat hivatalosan még nem jelentette be a terméket, de a Korea Times napilap értesülései szerint a Samsung okosszemüvege szeptemberben a boltokba kerülnek. A Google saját, Glass nevű termékét korlátozott számban elérhető, ez azonban még nem egy végleges, hanem egy fejlesztői tesztverzió, amelyet néhány ezren használnak. A Korea Times a Google egyik beszállítójától megtudta, hogy a cég az év második felében fogja piacra dobni okosszemüvegét.

A lap úgy tudja, hogy a Samsung okosszemüvege arra lesz képes, hogy az okostelefonról figyelmeztetőket jelenítsen meg viselőjének lencséjén például egy bejövő üzenetről, de akár hívásokat is fogadni lehet majd vele a telefon elővétele nélkül. A Galaxy Glass néven várt termék premierjére valószínűleg a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon kerít sort a cég.

Ilyen lehet a Galaxy Glass a Samsung egyik szabadalmi kérvényének illusztrációja alapján Forrás: Samsung

A Samsung egyik felsővezetője nemrég úgy nyilatkozott, hogy az idén a viselhető technológiai eszközök felfutására számít az idén. A Korea Timesnak egy helyi elemző hangsúlyozta, hogy az okosszemüvegek esetén még az okostelefonoknál is nagyobb szerepet kap a dizájn, mivel ezeket az eszközöket a ruhához hasonlóan folyamatosan viselni fogják használóik.

Mivel egy teljesen új termékkategóriáról van szó, az első okosszemüvegek még drágák lesznek, pedig a cégek eleinte nem, vagy csak minimális profitot tudnak termelni a kiforratlan technológián. A lap szerint a Samsung és a Google mellett a Sony is piacra fog dobni okosszemüveget a közeli jövőben.