Bővül a T-Mobile 3G-lefedettsége

Vágólapra másolva!
Bővítette harmadik generációs (3G) hálózatának lefedettségét a T-Mobile. A szolgáltató ígérete szerint augusztusra bázisállomásainak számát megháromszorozza.
Vágólapra másolva!

Augusztus elejére a főváros felén használható majd a T-Mobile - egyelőre csak tesztüzemben működő - harmadik generációs hálózata, továbbá Budapesten kívül a Hungaroringen is elérhetővé válnak a 3G-s szolgáltatások. A szolgáltató idén június elsején indította el 3G-s tesztüzemét, melyet ezer ügyfele vehet igénybe. A telefontársaság adatai szerint augusztusra a júniusi induláshoz képest háromszorosára bővül a 3G-s bázisállomások száma.

Forrás: [origo]Jelenleg elsősorban a főváros belső területein, valamint a X., XIV., XVI. kerületek és Dél-Pest bizonyos részein, valamint a Duna sávjában mindkét parton van lefedettség - igaz, nem folyamatosan. A T-Mobile www.3g.hu oldalán közölt térkép szerint van, ahol csak kültéri, ám van, ahol beltéri lefedettséget is nyújt a szolgáltató.

A távközlési vállalat egyúttal bejelentette: átjárhatóvá tette 3G teszthálózatát, azaz már nem csak a hazai T-Mobile-osok barangolhatnak és videotelefonálhatnak külföldön, hanem Budapestre látogatva a legtöbb partnerhálózat előfizetője is élhet ezzel a lehetőséggel. A szolgáltatók koncessziós szerződésükben azt vállalták, hogy 2006. január 1-től a főváros belső kerületeiben, 2008-tól pedig az ország területének 30 százalékán (gyakorlatilag a nagyvárosokban) teszik elérhetővé szolgáltatásaikat.

(Az [origo] kiadója a T-Online, amely a Magyar Telekom Csoport tagja)