Idén megjelennek a 3G-s laptopok

Vágólapra másolva!
A T-Mobile és a Vodafone a nagyobb számítógép gyártókkal kötött megállapodásokkal igyekeznek feltornászni németországi UMTS mobil szolgáltatási üzletét - értesült a Capital gazdasági magazin.
Vágólapra másolva!

A laptop számítógépekbe beépített modem egyszerűbbé és praktikussá tenné az UMTS mobil szolgáltatások igénybe vételét. Az első beépített UMTS modemmel szerelt számítógépet a márciusi hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállíás- és vásáron mutatják be. A mobil ágazatban már felvetődött az ilyen számítógépeknek a telefonokéhoz hasonló akciós értékesítésének a lehetősége is.

A Vodafone Deutschland szóvivője elmondta, a társaság tárgyalásokat folytat ajelentős notebookgyártókkal. A vállalat a hannoveri technológiai vásáron, a CeBIT-ettervei szerint már előfizetési csomagokat is bejelent majd a harmadik generációs mobil adatátvitelre képes modemmel felszerelt laptopokhoz.

A T-Mobile a Fujitsu-Siemens számítógép gyártóval épít ki együttműködést. A T-Mobile szóvivője megerősítette, hogy a CeBIT idejére 3G modemmel is felszerelt notebookkal jelennek meg. A beépített modem a hagyományos UMTS rendszer mellett a nagyobb sebességet biztosító, ám még nem elterjedt HSDPA technológiát is támogatni fogja. Az előfizetői csomag lehetséges kondícióiról a T-Mobile szóvivője még nem adott tájékoztatást, mivel még kidolgozás alatt áll. A Capital értesülése szerint elképzelhető, hogy az operátorok a telefonokhoz hasonlóan ártámogatással kínálnák a laptopokat, így azok már 100 eurós áron a boltokba kerülhetnek.