Novemberben jön a 3G-s iPhone

Vágólapra másolva!
Egy tajvani gyártótól szivárgott ki a hír, miszerint az Apple már megrendelést is adott a mobilok 3G-s chipekkel való felturbózására. Az elemzők is várják a gyorsabb készüléket, miközben Amerikában sok porosodik belőle a boltok polcain.
Vágólapra másolva!

Az Apple karácsonyra hozza ki az Egyesült Államokban a 3G-s iPhone-változatot - adta hírül a brit Tech.co.uk hírportál a Taiwan Economic News értesüléseire alapozva. Az ázsiai lap információi szerint a Quanta számítógépgyártó kapott megrendelést a gyorsabb adatátvitelre képes iPhone-ok gyártására, de ezt természetesen sem a cég, sem a beszállítók nem erősítették meg hivatalosan.

Lehet, hogy a dizájn is kicsit más lesz

A jelenleg még csak az Egyesült Államokban kapható Apple-mobilok még nem a Quanta, hanem a Foxconn üzemeiben készülnek, de a tajvani lap szerint a nemzetközi piacra szánt változatot már a Quanta készíti majd. Erről még májusban szivárgott ki információ, amikor is az újságírók egy ötmillió darabos megrendelést említettek, sőt, azt is tudni vélték, hogy a nemzetközi piacra szánt modellek kicsit máshogy néznek majd ki, mint az első sorozat.

Közben az elemzők is arra számítanak, hogy az Apple a karácsonyi szezonra kihozza a második generációs iPhone-t, mivel a legtöbb kritika a viszonylag lassú EDGE-es adatátviteli sebesség miatt érte az internetes mobilt. Az Egyesült Államokban a június végi premiert hatalmas roham követte az üzletekben: a legelszántabb vásárlók napokig álltak sorba, hogy elsőként kaphassanak egyet a készülékből. Európába így minden bizonnyal már a gyorsabb változatban érkezik majd meg a készülék, amelynek bemutatását még az idei évre ígéri a gyártó.

Amerikában csillapodott a láz

Mostanra azonban alábbhagyott a lelkesedés, és az Apple Insider híradása szerint sok iPhone porosodik a kereskedésekben érintetlenül úgy, hogy a vásárlók nem is nagyon nézegetik őket - miközben a világ többi részén az érdeklődők türelmetlenül várják a telefon ottani megjelentetését. Az amerikai visszaesés egyébként az Apple részvényein is meglátszott, mivel a hosszabb iPhone-lázra számító befektetők némileg elpártoltak a cég papírjaitól.