ThinkPad-mobilt hoz ki a Lenovo

Vágólapra másolva!
A kínai gyártó a mobilpiacon is igyekszik kamatoztatni a népszerű notebook-márkanevet, legalábbis a hazai piacon.
Vágólapra másolva!

A ThinkPad-mobil közepén egy hatalmas piros menügomb mutatja majd a laptopokkal való rokonságot, amely leginkább a gépek pöcökegerére emlékeztet - derül ki az Engadget beszámolójából. A P768-as sorozatszámú készülék fényes fekete burkolatot és krómszínű fémkeretet kapott, és amennyire tudni lehet, nem okostelefon lesz - így a külső jegyeken kívül csak nevében emlékeztet a prémium kategóriás üzleti notebookokra.

A mobilba 2 megapixeles fényképezőgépet, 64 megabájt memóriát és FM-rádiót építettek, vagyis a tudása egy átlagos középkategóriás multimédiás mobilnak felel meg. A Lenovónak nem ez az első mobiltelefonja: a kínai piacon sokféle készüléket forgalmaznak az olcsó modellektől a Windows Mobile operációs rendszerrel működő okostelefonokig.

A ThinkPad-mobil ára alapján is az olcsó szegmensben indul: 999 jüant kell fizetni érte, ami nagyjából 25 ezer forintnak felel meg. A modell Kínán kívüli megjelentetéséről egyelőre nincs szó, de ha eljutna hozzánk, valószínűleg ennél kicsit többe kerülne.