Az iPhone sarkában a HTC Touch

Vágólapra másolva!
A tajvani gyártó 800 ezer darabot adott el Európában és Ázsiában az érintőképernyős PDA-ból, amelyet még piacra sem dobtak az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Touch ezzel a cég egyik legnépszerűbb modellje lett, és egyben az egyik legnépszerűbb Windows Mobile-os tenyérgép.

A tajvani gyártó az érintőképernyős mobilok divathullámát meglovagolva hozta ki július végén modelljét, amelyhez ujjbeggyel is vezérelhető grafikus interfészt tervezett, míg korábbi modelljei jellemzően vagy érintőpálcásak, vagy qwerty-billentyűsek voltak. A HTC készüléke majdnem egy hónappal később került piacra, mint az Apple iPhone, és utóbbiból eddig több mint egymillió darabot adtak el - a Touch bevezetése viszont még várat magára az USA-ban, az iPhone-é pedig Európában és Ázsiában.

A korábban más márkák számára készülékeket beszállító tajvani cég az eladási számok bejelentésével egy időben arról is hírt adott, hogy elkészült a Touch utódja, a Dual, amely szétcsúsztatható, és egy mobilos billentyűzet (keypad) is van rajta, valamint a leggyorsabb, 3,6 gigabites HSDPA-kapcsolatra képes.

A gyártó egy másik újdonsága szintén egy szétcsúsztatható okostelefon: az S730-as oldalirányban nyitható, teljes qwerty-billentyűzete van, és wifi-csatlakozóval is ellátták.

Forrás: HTC
HTC Shift: ha akarom, notebook, ha akarom, PDA

A szemlátomást kísérletező kedvű cég másik különlegessége a Shift fantázianevű laptop-UMPC-PDA "öszvér", amely amellett, hogy noteszgép formájú, teljes billentyűzete van és érintőképernyős, felváltva használható a Windows Mobile 6-tal és a Windows Vistával is attól függően, hogy tulajdonosának éppen mire van szüksége.