Érintős telefonokkal nyomul az LG Amerikában

Vágólapra másolva!
A koreai gyártó az iPhone hazájában támad újabb érintőképernyős modellekkel, amelyek közül az egyik szétcsúsztatható, a másik pedig kicsit a Nokia Communicatorra hajaz.
Vágólapra másolva!

Az USA-ban most bemutatott Venus VX8800 az LG csokimobiljának továbbfejlesztett változata. A szétcsúsztatható modell különlegessége, hogy a fedlapján a kijelző alatti gombok egy négyszögletű érintőképernyőn jelennek meg, és mindig az adott funkciónak megfelelően változnak.

A készülék támogatja a DRM nélküli mp3, wma és aac zeneformátumokat, a beépített memóriája 8 gigabájtig bővíthető microSD kártyával, és a Gizmodo gyorstesztje alapján a telefon fényképezőgépe az, ami igazán figyelemre méltó.

A Venus kamerája 2 megapixeles, és a kiegészítő érintőképernyőnek köszönhetően igen jól kezelhető, bár a menükben való navigálással kicsit meggyűlt a tesztelők baja, mivel az opciók közötti lépkedés nehézkesnek bizonyult a virtuális kurzorbillentyűkkel. A telefont ára 200 dollár (35 ezer forint) körül lesz a tengeren túlon.

Az LG VX10000 Voyager a Prada-mobilhoz hasonlóan a teljes felületén érintőképernyőt visel, és specifikációiban hasonló a Venus-hoz: ugyanazokat a zeneformátumokat támogatja, 2 megapixeles kamerája van és szintén 8 gigabájtig bővíthető a memóriája. A készülék felhasználóinak viszont nem csak a virtuális qwerty-billentyűzet áll rendelkezésére a szövegbevitelre, hanem egy valódi is, ha szétnyitják a telefont. A készülék belső oldalán egy másodlagos kijelző is helyet kapott.

A Voyager 250-300 dollár (44-53 ezer forint) körüli áron kerül majd forgalomba az USA-ban. Mindkét modellt a Verizon dobja piacra novemberben.