Vágólapra másolva!
Ebben a hónapban jelenik meg a tajvani mobilgyártó érintőképernyős okostelefon-sorozatának legújabb tagja, a HTC Touch Cruise, amibe mindent belezsúfoltak, amit csak egy mobilba lehet.
Vágólapra másolva!

A HTC Touch Cruise a harmadik a sorban a billentyűk nélküli Touch és a szétcsúsztatható Touch Dual mellett. A készülék legjelentősebb újítása, hogy egy TomTom GPS-modult is szereltek bele, emellett a háromnormás modell a leggyorsabb 3G-s mobilinternet-hálózatokon is használható, de emellett wi-fi és Bluetooth-csatlakozásra is képes.

A tajvani gyártó Touch-sorozatát nem véletlenül tekintik az Apple iPhone egyik fő riválisának: az érintőképernyős modelleket ugyanis szintén ujjbeggyel lehet vezérelni a cég TouchFLO technológiája révén. A kijelzőn egy ujjal lapozhatók, nagyíthatók és forgathatók a fényképek, és a szoftvereket szintén egy ujjbegyre szabott kezdőképernyőn keresztül lehet a leggyorsabban elérni.

HTC Touch Cruise Windows Mobile 6 operációs renszerrel működik, és egy 400 megahertzes Qualcomm processzor működteti 256+128 megabájt beépített memóriával, ami microSD kártyán bővíthető. A telefonnak 3 megapixeles autofókuszos beépített kamerája, mp3-lejátszója és FM-rádiója is van, az árát viszont egyelőre nem közölte a gyártó. (A jelenleg is kapható Touch alapmodell 100, a Touch Dual pedig 140 ezer forint körüli összegbe kerül.)