Mégsem robbanó mobil ölt Koreában

Vágólapra másolva!
Az első rendőrségi információkkal ellentétben mégsem a zsebében felrobbanó mobiltelefonja ölt meg egy korai munkást. A férfit egyik kollégája gázolta el, aki megijedt, és a telefonra fogta az áldozat halálát.
Vágólapra másolva!

A Korean Times eredeti híre szerint az inge zsebében felrobbanó mobiltelefon ölte meg azt a 33 éves Seo nevű férfit, akinek a különös halálhíre bejárta a nemzetközi sajtót. A rendőrség és az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata szerint - mint arról mi is hírt adtunk - a kőbányában dolgozó munkás mellkasán égésnyomokat találtak, bordái és gerince is megsérült, és az első feltételezések szerint a mobil akkumulátorának robbanása miatt keletkezett szív- és tüdősérülései vezettek a halálához.

Nem a mobil, markológép ölt

Az eredeti hírek viszont nem szóltak arról, hogy milyen körülmények között találták meg az áldozatot. A hatóságokat Seo egyik közvetlen munkatársa, egy Kwon Young-sup nevű férfi riasztotta, aki a közelében dolgozott egy munkagéppel. Kwon azt állította, tolatás közben vesztette szem elől kollégáját, ezért azonnal kipattant a munkagépből, és a keresésére indult. Elmondása szerint a földön fekve találta meg Seót, akinek égett az inge, és vérzett az orra - írja a Sidney Morning Herald tudósítása. Kiderült azonban, hogy az eset egyetlen szemtanúja, az 58 éves gépkezelő a gyilkos: Kwon egyszerűen figyelmetlen volt, és elgázolta kollégáját az exkavátorral, amitől annyira megijedt, hogy a telefonra fogta az esetet. A férfi ellen, miután bevallotta tettét, emberölés miatt vádat emeltek.

Gyanúsak voltak a sérülések

A robbanó mobilos teóriával szemben már ezt megelőzően felmerült némi gyanú a hatóságok részéről, mivel a 33 éves Seo sérülései olyan kiterjedtek voltak, hogy azt nem okozhatta egy mobilakkumulátor felrobbanása. Az áldozat zsebében egy LG-mobil maradványait találták meg, amit a gyártó először megerősített. A cég viszont az eset után nem sokkal hivatalos formában is közölte, amit először csak egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa mondott el az AP-nak: az akkumulátor robbanása nem okozhatta a balesetet. Az LG által használ lítium-polimer akkumulátorok ugyanis nem tudnak felrobbanni - állítja a gyártó.

Ha nem is egy robbanó mobil által okozott halálesettel állunk szemben, a történet mégsem hétköznapi: ez volt ugyanis az első olyan, nyilvánosságra került eset, amikor egy robbanó mobilt kiáltott ki bűnbaknak a valósi elkövető.