Ausztriába is jön az iPhone, hozzánk még nem

Vágólapra másolva!
A T-Mobile Németország után idén Ausztriában is piacra dobja az iPhone-t, de máshol egyelőre nem lehet számítani a készülék premierjére.
Vágólapra másolva!

Ausztria lesz az első olyan piac Németországon kívül, ahol a T-Mobile piacra dobja az Apple iPhone-t - jelentette be Hamid Akhavan kedden Barcelonában a Mobile World Congress keretében tartott sajtótájékoztatóján. A mobilszolgáltató nemzetközi vezérigazgatója egy nappal korábban kérdésre válaszolva elmondta: a cég, ha rajta múlna, minél előbb piacra dobná a készüléket Magyarországon is, azonban a lehetséges bevezetés az Apple-től is függ.

Ehhez ugyanis meg kell oldani a készülékek otthoni aktiválását, ami csak a gyártó iTunes zeneboltján keresztül lehetséges, így először annak hazai bevezetésére lenne szükség hozzá (emellett pedig már a kisebbik hátráltató tényező, hogy a készüléket csak lokalizált változatban, vagyis magyar nyelvű menüvel dobják majd piacra, amit szintén el kell készíteni). A hazai fogyasztók mellett még várniuk kell a többi kelet-közép-európai ország vásárlóinak is, ahol szintén a T-Mobile nyerte el az iPhone forgalmazásának jogát az Apple-től, mivel Akhavan elmondása szerint a nagyobb, feltörekvő piacok - például a Távol-Kelet - valószínűleg elsőbbséget élvez majd a bevezetésben.

A T-Mobile termékfejlesztési és technológiai vezetője korábban azt is elmondta: az Apple-mobil felhasználói sokkal (egész pontosan 85 százalékkal) aktívabban használják a mobilinternetet, mint a hagyományos készülékek tulajdonosai - ahogy arra már korábbi statiszikák is utaltak.

A mobilszolgáltató még 2007 novemberében kezdte meg az iPhone forgalmazását Németországban, ahol azóta több mint 70 ezer darabot adtak el belőle. A szürkeimportból származó, feltört készülékeket Magyarországon is meg lehet vásárolni, már 110-120 ezer forintos ártól kínálják őket a mobilkereskedések.