Vágólapra másolva!
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összeállít egy olyan térképet, amely feltünteti azokat a főként határ menti országrészeket, amelyeken a felhasználók készüléke már a szomszédos ország mobil szolgáltatójának a jelét veszi, s emiatt nagy a veszélye a szándékolatlan mobil roamingnak.
Vágólapra másolva!

Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője szerdán Sopronban sajtótájékoztatón az MTI-nek elmondta: a határ mentén, de még a magyar területen tartózkodó felhasználók tapasztalhatják ezt a jelenséget, s ha nem figyelnek oda, máris plusz költségek terhelik őket. Az NHH térképe abban segít majd eligazodni, hogy hol találhatók ezek a területek.

A hatóság az év első felében kívánja megjelentetni a térképet, amely saját mérőszolgálatuk eredményei alapján teszi láthatóvá azokat a területeket, ahol fennáll a külföldi szolgáltatók hatósugarába való átlógás lehetősége. Márton György, a hatóság szóvivője elmondta: elsősorban a határmenti utak, nagyobb csomópontok környékén vizsgálják a szándékolatlan mobil roaming lehetőségét.