IPhone-riválissal kísérletezik a Nokia

Vágólapra másolva!
Egy érintőképernyős finn mobil-prototípus képei keringenek az interneten, amivel a Nokia az iPhone-nal szállna szembe - legalábbis a találgatások szerint.
Vágólapra másolva!

A "Tube" fantázianevű készülékről a SymbianFreak.com által közzé tett kémfotók alapján kiderül, hogy egy széles vásznú (16:9-es) képarányú kijelzővel ellátott modellről van szó, amelynek újjbegyre méretezett ikonjai vannak, de a fotók tanúsága szerint érintőpálca is készült hozzá. A készülék a szájt információi szerint négy normás, 3G-s adatátvitelre képes és beépített GPS-szel is rendelkezik, mint a legújabb Nokia-modellek.

A kémfotón jól látható, hogy a készülék tervezői nem végeztek különösebb átalakítást a Nokiákon megszokott Symbian operációs rendszer felületén azon túl, hogy a nagyobb képernyőre méretezték azt, így kérdéses, hogy a mobil felveheti-e a versenyt az iPhone felhasználói felületének funkcionalitásával. A SymbianFreak.com szerint mindenesetre a fényképezőgépe "nagyobb felbontású lesz, mint ami az iPhone-ban van", és valószínűleg videózni is lehet majd vele.

A készülék áráról egyelőre nincs információ, és a megjelenésével kapcsolatos adatok sem túl biztoatóak: a szájt szerint a Tube 2009 első negyedében jöhet majd ki - addigra pedig már az Apple-mobilból is lesz 3G-s kiadás.