A Vodafone is árulhatja az iPhone-t

Vágólapra másolva!
A csehekhez, az olaszokhoz és Indiába is a Voda viheti majd az Apple-mobilt, amelyet valamikor az év folyamán dobnak majd piacra, de még nem tudni, milyen változatban, és mennyiért.
Vágólapra másolva!

A brit mobilszolgáltató Ausztráliában, Csehországban, Görögországban, Olaszországban, Portugáliában, Törökországban, Egyiptomban, Indiában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában és kapta meg az Apple mobiltelefonjának értékesítési jogát. Mivel a gyártó egy országban csak egy szolgáltatónak engedi meg az iPhone terjesztését, ezért a Vodafone az Egyesült Királyságban és Németországban - ahol szintén jelentős piaci részesedéssel rendelkezik - nem forgalmazhatja a készüléket.

A Vodafone illetékesei egyelőre nem jelentették be, hogy a jelenlegi modelleket dobják-e majd piacra, vagy a 2.0-s, 3G-s verziót, hogy mikor kezdődik meg az értékesítés, és hogy kártyafüggetlen változatban meg lehet-e majd venni a készülékeket - írja a Reuters. A cég szóvivője a készülékek majdani árát sem közölte, ami már csak az egyes országok eltérő pénznemei miatt is eltérő lehet.

A mai bejelentéssel hatról tizenhatra nő azoknak az országoknak a száma, ahol az iPhone-t hivatalosan is forgalmazzák: a tavaly nyáron bemutatott készüléket eddig csak az USA-ban, Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Franciaországban és legújabban Ausztriában lehetett kapni. Magyarországra a T-Mobile hozhatja majd be a típust, az azonban kérdéses, hogy mikor: jelenleg úgy tudjuk, az Apple iTunes zeneáruházának bevezetése lesz ennek feltétele, mivel a SIM-kártyával összecsomagolt telefonokat ezen keresztül lehet otthonról aktiválni.