Blackberry-készülék mezei mobilozóknak

Vágólapra másolva!
Elsőként dob piacra széthajtható, kompakt kivitelű modellt a sokbillentyűs, e-mailezésre optimalizált BlackBerry készülékeiről ismert Research In Motion (RIM) cég.  A legújabb, nem csupán vállalati ügyfeleknek, hanem átlagos felhasználóknal szánt Pearl Flip 8220-ast 2 megapixeles kamerávalszerelték felm, wifi-adatátvitelre képes, és lejátssza a multimédiás fájlokat is. 
Vágólapra másolva!

Az új készülékről egyelőre csupán annyit tudni, hogy az Egyesült Államokban kizárólag a T-Mobile fogja árusítani ősztől, árát még nem hozták nyilvánosságra. A készülék fekete és vörös színben lesz kapható, vastagsága összecsukva másfél centiméter, hossza nagyjából 10 cm, szélessége pedig 5 cm. A gyártó modellei körében vadonatúj stílust képviselő Blackberry száz grammot nyom a mérlegen, és két darab nagyfelbontású képernyővel is felszerelik, így akár szétnyitása nélkül is meg lehet nézni rajta a híváslistát vagy az üzeneteket - természetesen a komolyabb feladatokra a 320x240 pixeles felbontású belső LCD szolgál A gyártó képviselője a Reutersnek úgy nyilatkozott, az amerikai piacon a mobilozók 70 százaléka szétnyitható készüléket használ, ezért döntöttek úgy, hogy a cég is egy ilyennel rukkol elő.

A hagyományos Blackberry-kkel ellentétben a szétnyitható Pearl Flip nem rendelkezik a betűket külön-külön tartalmazó QWERTY billentyűzettel, ehelyett egy SureType nevet viselő megoldást használ majd a készülék. Ez a szokásostól eltérően nem három, hanem csak két betűt rendel hozzá egy-egy gombhoz, emellett egy újfajta prediktív szóbeviteli eljárással is megspékelik a szoftveres oldalról, a menüben való mozgást trackballos navigátor segíti. Bár a telefon csupán GPRS és EDGE adatátvitelre képes, wifin is lehet majd vele internetezni. A Blackberry egyéb készülékeihez hasonlóan a telefon támogatja az ismertebb vállalati e-mail-rendszereket, a csatolt fájlok özül PDF, Word, Excel, Powerpoint fájlokat, és MP3, WMA, MPEG4, illetve WMV multimédiás állományokat is meg tud nyitni. Beépített fényképezője 2 megapixeles fotókat és videókat is tud rögzíteni.