Jön a Flash az iPhone-ra is

Vágólapra másolva!
Az Adobe képviselője egy szakkonferencián megerősítette, hogy a cég dolgozik a Flash nevű ismert multimédiás felületének iPhone-ra való átültetésén, azt azonban nem tudni, az interneten igen elterjedt technológiát mikor használhatják majd a tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

Erről Paul Betlem, a vállalat egyik vezető fejlesztési igazgatója a Flash on the Beach expón beszélt az Elektronista kütyüblog híradása szerint. Betlem a vásáron tartott prezentációja alatt úgy fogalmazott, munkatársai dolgoznak a Flash technológia iPhone-ra, és az érintőképernyős iPodra való adobtálásán. Elmondása szerint mivel az Apple mobil operációs rendszere egy zárt platform, nem az Adobe-on, hanem az Apple-ön múlik az, hogy mikor lesz elérhető a webes technológia a kütyükün.

Paul Betlem azt is hozzátette, hogy ha a cupertinói gyártónál az iPhone-os Flash zöld utat kap, a portolt változat hamar bevezethető lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Flash a beépített Safari böngésző bővítéseként, vagy külön szoftverként lesz elérhető az iPhone-hoz. A webes multimédiás technológia egyelőre azért nem terjedt el a mobil eszközökön, mert túl nagy erőforrásokat igényel. Ugyanakkor például a konkurens Nokia okostelefonjai például támogatják a Flash Lite nevű, leegyszerűsített, így kevésbé izmos eszközön is működőképes változatot, ezt azonban az Apple nem volt hajlandó integrálni az iPhone-ra, mondván az túl nagy kompromisszum lenne a hagyományos, PC-ről ismert verzióhoz képest.