Új nagyimobil Amerikából

Vágólapra másolva!
Az amerikai Clarity cég időseknek szánt mobiltelefont dobott piacra: gombjai, menüjének betűi óriásiak, felszerelték pánikgombbal, zseblámpakánt is használható, hangszórója pedig extra hangos.
Vágólapra másolva!

A ClarityLife C900-as típusjelzésű készüléket a gyártó webboltjában 270 dolláros áron, vagyis 50-60 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni. A hálózatfüggetlenül árusított készülék GSM-hálózatokon működőképes, extráinak pedig leginkább a már kevésbé jól látó vagy halló idősebb felhasználók vehetik hasznát. A készülék monokróm képernyővel bír, az ezen megjelenő menürendszer betűi viszont hatalmasak, hogy akár szemüveg nélkül is leolvashatók legyenek.

Forrás: [origo]

A gyári specifikációból az is kiderül, hogy a telefon extra hangos üzemmódban is használható, bejövő hívást pedig a hagyományos narancssárga háttérfény villogtatásával és rezgéssel is jelzi a készülék. A mobil fedlapján nagyméretű hívásfogadó és megszakító gombok kaptak helyet, ezek alól csúsztatható elő a hagyományos számbillentyűzet - amelynek ugyancsak jókora gombjai vannak, a hátoldalon pedig egy piros pánikgombot helyeztek el, ezt lenyomva például a mentőket vagy a közeli hozzátartozókat lehet riasztani.